Dropi Extra natives isländisches Lebertran

Dropi ist eine Quelle natürlicher Omega-3-Fettsäuren aus frischer, wilder arktischer Dorschleber (Gadus morhua). Dorschleber ist außerdem von Natur aus reich an Vitamin A und D.

Nicht vorrätig

24 860Ft

GENAUE INFORMATION

Jó tudni, hogy a táplálékunkban található zsírok nemcsak energiát biztosítanak számunkra, hanem alapjaiban meghatározzák egészségünket. Részt vesznek immunfolyamataink szabályozásában, a sejthártyák, élettani membránok és a szem, valamint az idegrendszer felépítésében. Érdemes naponta gondoskodni pótlásukról, mert szervezetünk nem képes ezeket a nélkülözhetetlen, azaz esszenciális zsírsavakat előállítani.

Kémia szerkezetük alapján telített zsírokat, egyszeresen telítettlen omega-9 továbbá többszörösen telítettlen omega-3, omega-6 zsírsavakat különböztetünk meg.

 

A többszörösen telítettlen omega-3 és omega-6 zsírsavak szerkezete:

 

A telítettlen zsírsavak élettani szerepe:

Az omega-3 zsírsavak építőelemei minden sejthártyának, meghatározzák azok áteresztőképességét, rugalmasságát. Fehérjékkel alkotott bonyolult molekuláik alapvetően szükségesek az idegrendszer, a szem ideghártyájának egészséges fejlődéséhez, működéséhez Az omega3 zsírsavak biztosítják a vörösvértestek rugalmasságát, a megfelelő keringést a hajszálerek területén és az érbelhártya egészséges működését. Jótékony hatásúak a szív- és érrendszerre, az agyra, a látásra, az immunrendszerre és az izmokra.

Az omega-6 zsírsavak az eikozanoidoknak nevezett, hormonszerű anyagok előfutárai. Belőlük képződnek a prosztglandinok, prosztaciklinek, tromboxán, leukotriének, melyek felelősek a gyulladás szöveti mechanizmusáért. Ha folyamatosan, nagy mennyiségben vannak jelen a szervezetben, krónikus gyulladás alakul ki. Megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav jelenléte képes megfékezni, helyes mederbe terelni a krónikus gyulladást, amely minden civilizációs megbetegedés közös forrása!

Az Omega-9 zsírsavak hozzájárulnak az erek és a szív egészségének megőrzéséhez, valamint segítenek a szervezet vércukorszintjének szabályozásában.

Mi az omega-3 index és mi a jelentősége?

A vörösvértestek membránjában a DHA és EPA omega-3 zsírsavak %-os aránya az összes zsírsavakhoz képest. Az egészséges omega-3 index minimum 8%. Minél magasabb az omega-3 index, annál nagyobb a védettség egy hirtelen szív-érrendszeri katasztrófával szemben.

A Mayo Clinic Proceeding (egy elismert orvosi folyóirat) 2017. januári számában jelent meg annak a 34 vizsgálatnak a metaanalízise, amely megerősítette az omega-3 rendszeres fogyasztásának szívérrendszeri betegségekre gyakorolt jótékony hatásait. Ezekbe a vizsgálatokba, melyek ismételt elemzései a korábban végzett vizsgálatoknak közel 900 ezer személy bevonásával történtek.

Azoknál a személyeknél, akik rendszeresen fogyasztottak omega3 zsírokat (DHA-t, EPA-t), 6-18 %-kal csökkent a koszorúér betegséggel összefüggő halálos és nem halálos események előfordulása.

A legmarkánsabb összefüggést a hirtelen szívhalálozással kapcsolatosan találták a kutatók. 47%-kal csökkent a hirtelen szív eredetű halálozási arány azok között, akik rendszeresen fogyasztottak DHA, EPA zsírsavakat.

 

Az omega-6/omega-3 arány meghatározásával a krónikus gyulladásról, sejtkárosodás mértékéről nyerhetünk információt.

Napjainkban akaratlanul is sokkal több omega-6 zsírsav jut be a szervezetünkbe, mint amire szükségünk volna. Testünkben ugyanannyi omega-6 és omega-3 zsírsavszint lenne kívánatos. Hazánkban átlagosan 40-60:1 érték a jellemző, de nem ritka a 80:1 vagy 100:1 érték sem. Köszönhető ez a nagyüzemi állattartás omega-6-ban gazdag szója alapú takarmányozásának, továbbá a feldolgozott élelmiszerek nagy arányú fogyasztásának és a gyorséttermi étkezésnek. Azok az országok, pl. Izland, Japán, ahol magas az omega-3 fogyasztás az emberek tovább élnek és alacsonyabb a szívér rendszeri betegségek, vagy a rák és más krónikus betegségek előfordulása. Nem elég tehát pusztán visszaszorítani az omega-6 fogyasztást, gondoskodni kell az optimális mennyiségű omega-3 bevitelről is. Mennyi omega3 zsírsavat fogyasszunk?

Egészségmegőrzésre napi 1000-2000 milligramm ajánlott. Szív és érrendszeri, ízületi problémák, veseműködési zavarok esetén nagyobb mennyiség szükséges.

Az omega-3 pótlására tengeri halak, rákok, olajos magvak, algák fogyasztása javasolt. Sokan azonban idegenkednek fogyasztásuktól, mert vagy nem szeretik a halat, vagy tartanak a szennyeződésektől, melyeket a halak életük során begyűjtenek. Az omega-3 készítményekkel kapcsolatban is jogos elvárás az előállításra vonatkozó minőségi tanúsítványok megléte, az alacsony TOTOX érték, ami az oxidált, avas zsírok, toxikus anyagok szintjét fejezi ki.

,,Az alacsony oxidációs értékű omega3 fogyasztásnak van a legkedvezőbb hatása egészségünkre.” – ez áll a norvég hatóság álltalt folytatott vizsgálatokról szóló jelentésben (2011. Rubin riport)

Az omega3 zsírsavak jelentősége, hatása egészségünkre:

! Hozzájárulnak a normál szívműködéshez

! Fenntartják az egészséges agyműködését, mentális funkciókat. (250 mg DHA)

! Hozzájárulnak a magzatok és a gyermekek egészséges szem és idegrendszeri fejlődéséhez. (Nőknek 450 mg DHA és 250 mg EPA a várandóság, anyatejes táplálás idején)

! Hozzájárulnak a szem egészségének megtartásához, a normális látáshoz, csecsemőknél az egészséges szem fejlődéséhez. (100 mg /nap)

! Hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez.

! Hozzájárnak a vérben a normál triglicerid szint és a normál vérnyomás fenntartásában.

(4-5 gramm/nap)

! Támogatják a normális izomműködést.

A D3- vitamin fenntartja az egészséges izom és immunrendszer működését.

Hozzájárul a kalcium és foszfor felszívódásához, a vér kalcium szintjének szabályozásához. Szükséges az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához.

Az A -vitamin hozzájárul:

A szem, a látás folyamatához,

A bőr és egyéb szövetek épségéhez,

A növekedéshez, a csontozat egészséges fejlődéséhez,

Az immunrendszer normálműködéséhez, fertőzések elleni védekezéshez.

Produktdaten

Zusätzliche Informationen

Verpackung

220 ml

Empfohlene Einnahme:

Felnőttek számára naponta 5 ml

ZUTATEN

Inhaltsstoffe: Humicinpulver (Huminsäure-Fulvinsäure), Kapsel (Hydroxypropylcellulose), Antiknotenmittel (Magnesiumstearat) Tőkehalmáj olaj, A-Vitamin, D-Vitamin, Rozmaring kivonat (E-392, antioxidáns), Tokoferol (E-306, antioxidáns),

 

Ajánlott adagolás: felnőttek számára naponta 5 ml

Wirkstoffgehalt in der empfohlenen Tagesmenge:

 

Omega-3 zsírsavak összesen 230 mg **
     EPA  70 mg **
     DHA  90 mg **
A-Vitamin                1,095 mg *NRV 138%
D-Vitamin                0,009 mg *NRV 183%

*Tägliche Referenzmenge für Erwachsene

** nincs meghatározva

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreibe die erste Bewertung für „Dropi Extraszűz izlandi tőkehalmáj olaj“

Zuletzt angesehene Produkte

Blog-Beitrag

Ein freies Radikal ist ein Atom, eine Einheit, die ein ungepaartes Elektron enthält.
,,Wasserstoff verlängert nicht die maximale Lebensdauer, sondern macht das Leben gesünder, bis es vergeht.” (Prof. Shigeo Ohta)
Unser Immunsystem erhält die Integrität unseres Körpers aufrecht, indem es unser eigenes vom fremden Organismus erkennt und trennt.