Celluláz enzimet tartalmazó vegán étrend kiegészítő kapszula, amely kiemelkedően magas hatóanyagtartalmával támogatja a vastagbélben a zöldségfélék, hüvelyesek, gyümölcsök emésztését és csökkenti a rostos ételek fogyasztásával járó kellemetlen hasi panaszokat, felfúvódást.
Az élelmi rostok emésztését támogathatjuk vele. Így a zöldségfélék, gabonák, gyümölcsök fogyasztásával együttjáró kellemetlen hasi panaszokat enyhíthetjük a hiányzó enzim pótlásával.
Az élelmi rostokat majdnem minden zöldségfélében, gyümölcsben megtaláljuk. Vízben oldható és oldhatatlan kategóriába soroljuk őket. Az oldható rostok: pektinek, inulin, béta-glükán, hemicellulóz egy része, és nyálkaanyagok. Fő forrásaik a zab, árpa, alma, puha húsú gyümölcsök, zöldségek, valamint a hüvelyesek. A hemicellulóz, cellulóz nehezen oldódik a vízben, melyeket a káposztafélék, brokkoli, kuszkusz, uborka, sárgarépa, gabonák héja, olajosmagvak, korpa tartalmazzák. A növények fás részeiben előforduló lignin oldhatatlan rost.
Az emberi szervezet a rostokat nem képes lebontani, mert nem rendelkezünk bontásukhoz szükséges enzimmel. Ehhez mikroszkópikus élőlények segítségét vesszük igénybe, melyek a vastagbélben a bélflóra közösségét alkotják. Az élelmi rostokat a vastagbélben a rostbontó baktériumok fermentálják, és eközben képződnek azok a rövid szénláncú zsírsavak, melyek a bélfal integritásának megőrzésben a lejelentősebbek.
A rostok segítenek a székrekedés megelőzésében is, mozgatják a beleket, emelik a széklet tömegét. Ehhez fontos a kellő folyadék fogyasztása! Az oldható rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását, csökkentik a vércukor és az inzulin hirtelen megemelkedését étkezés után. A pektin és rizskorpa rostjai a vér zsírösszetételére hatnak kedvezően. A magas rosttartalmú zöldségfélék alacsony kalóriatartalmúak, fogyasztásuk teltségérzetet okozva segít a testsúlykontrollban, ásványianyagokat, vitaminokat viszünk be a szervezetbe általuk. Az ajánlott bevitel nők számára 25 gramm, férfiak számára 38 gramm, 3:1 arányban az oldhatatlan és oldható rostokból.
Gyakori panasz, hogy a zöldségfélék, hüvelyes ételek fogyasztása fokozott gázképződést, felfúvódást, hasi diszkomfortérzést okoz. Ez akkor alakul ki ha bélflóra egyensúlya felborul, hiányzik vagy nincs elegendő mennyiségű rostbontó baktérium a vastagbélben és nem áll rendelkezésre elegendő celluláz enzim. A rostok erjedésnek indulnak és gázok képződnek, felfúvódás, kellemetlen hasi diszkomfort érzés, akár görcsös fájdalmak alakulnak ki.
A megoldást nem a zöldségfélék mellőzése jelenti, hanem az emésztőrendszer regenerációja, a bélflóra vizsgálata és helyreállítása, személyre szabott táplálkozás alkalmazásával lehetséges és ezt a folyamatot támogathatjuk az emésztést segítő enzimek pótlásával.
FIGYELMEZTETÉST!! ERŐS GÖRCSÖS HASI FÁJDALMAK ESETÉN ÉS ELHÚZÓDÓ HASI FÁJDALMAK ESETÉN MINDENKÉPPEN FORDULJON ORVOSHOZ!
Adagolás | felnőttek számára 1×1- 3×1 kapszula, étkezéshez társítva, bő folyadékkal, a nap bármely időszakában lehet fogyasztan |
---|---|
Gyártó | Draconic Technology Kft. |
Származási hely | Magyarország |
OGYÉI nyilvántartási szám | 29797/2022 |
Kiszerelés | 60 db |
Celluláz enzim por (vegán eredetű), a kapszulahéj cellulóz
© 2023. Minden jog fenntartva.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.