Health and Youth Celluláz enzim kapszula

Magas hatóanyagtartalmú vegán eredetű celluláz enzimet tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

18 900Ft

Részletes információk

Celluláz enzimet tartalmazó vegán étrend kiegészítő kapszula, amely kiemelkedően magas hatóanyagtartalmával támogatja a vastagbélben a zöldségfélék, hüvelyesek, gyümölcsök emésztését és csökkenti a rostos ételek fogyasztásával járó kellemetlen hasi panaszokat, felfúvódást.

MIBEN SEGÍT?

Az élelmi rostok emésztését támogathatjuk vele. Így a zöldségfélék, gabonák, gyümölcsök fogyasztásával együttjáró kellemetlen hasi panaszokat enyhíthetjük a hiányzó enzim pótlásával.

Az élelmi rostokat majdnem minden zöldségfélében, gyümölcsben megtaláljuk. Vízben oldható és oldhatatlan kategóriába soroljuk őket. Az oldható rostok: pektinek, inulin, béta-glükán, hemicellulóz egy része, és nyálkaanyagok. Fő forrásaik a zab, árpa, alma, puha húsú gyümölcsök, zöldségek, valamint a hüvelyesek. A hemicellulóz, cellulóz nehezen oldódik a vízben, melyeket a káposztafélék, brokkoli, kuszkusz, uborka, sárgarépa, gabonák héja, olajosmagvak, korpa tartalmazzák.  A növények fás részeiben előforduló lignin oldhatatlan rost.

MIÉRT FONTOSAK A ROSTOK SZÁMUNKRA?

Az emberi szervezet a rostokat nem képes lebontani, mert nem rendelkezünk bontásukhoz szükséges enzimmel. Ehhez mikroszkópikus élőlények segítségét vesszük igénybe, melyek a vastagbélben a bélflóra közösségét alkotják.  Az élelmi rostokat a vastagbélben a rostbontó baktériumok fermentálják, és eközben képződnek azok a rövid szénláncú zsírsavak, melyek a bélfal integritásának megőrzésben a lejelentősebbek.

A rostok segítenek a székrekedés megelőzésében is, mozgatják a beleket, emelik a széklet tömegét. Ehhez fontos a kellő folyadék fogyasztása! Az oldható rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását, csökkentik a vércukor és az inzulin hirtelen megemelkedését étkezés után. A pektin és rizskorpa rostjai a vér zsírösszetételére hatnak kedvezően. A magas rosttartalmú zöldségfélék alacsony kalóriatartalmúak, fogyasztásuk teltségérzetet okozva segít a testsúlykontrollban, ásványianyagokat, vitaminokat viszünk be a szervezetbe általuk. Az ajánlott bevitel nők számára 25 gramm, férfiak számára 38 gramm, 3:1 arányban az oldhatatlan és oldható rostokból.

Gyakori panasz, hogy a zöldségfélék, hüvelyes ételek fogyasztása fokozott gázképződést, felfúvódást, hasi diszkomfortérzést okoz. Ez akkor alakul ki ha bélflóra egyensúlya felborul, hiányzik vagy nincs elegendő mennyiségű rostbontó baktérium a vastagbélben és nem áll rendelkezésre elegendő celluláz enzim. A rostok erjedésnek indulnak és  gázok képződnek, felfúvódás, kellemetlen hasi diszkomfort érzés, akár görcsös fájdalmak alakulnak ki.

A megoldást nem a zöldségfélék mellőzése jelenti, hanem az emésztőrendszer regenerációja, a bélflóra  vizsgálata és helyreállítása, személyre szabott táplálkozás alkalmazásával lehetséges és ezt a folyamatot támogathatjuk az emésztést segítő enzimek pótlásával.

KINEK AJÁNLOTT?

  • Étkezést követő hasi panaszok, felfúvódás, fokozott gázképződés, hasi diszkomfortérzés,
  • Diszbiózis, azaz a bélflóra egyensúlyának felborulása esetén,
  • Ha a mikrobiom vizsgálat a rostbontó flóra elégtelen mennyiségét vagy hiányát jelzi,
  • Antibiotikum adását követő hasi panaszok, gázosodás, hasi diszkomfort esetén.

FIGYELMEZTETÉST!! ERŐS GÖRCSÖS HASI FÁJDALMAK ESETÉN ÉS ELHÚZÓDÓ HASI FÁJDALMAK ESETÉN MINDENKÉPPEN FORDULJON ORVOSHOZ!

celluláz enzim 60db

Termékadatok

További információk

Adagolás

felnőttek számára 1×1- 3×1 kapszula, étkezéshez társítva, bő folyadékkal, a nap bármely időszakában lehet fogyasztan

Gyártó

Draconic Technology Kft.

Származási hely

Magyarország

OGYÉI nyilvántartási szám

29797/2022

Kiszerelés

60 db

Összetevők

Celluláz enzim por (vegán eredetű), a kapszulahéj cellulóz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Health and Youth Celluláz enzim kapszula” értékelése elsőként

Utoljára megtekintett termékek

Blog bejegyzések

,,A hidrogén nem hosszabbítja meg a maximális életkort, hanem egészségesebbé teszi az életet, amig el nem múlik.” (Prof. Shigeo Ohta)
Életfolyamataink (légzés, energiatermelés) melléktermékeként folyamatosan termelődnek toxikus anyagok a szervezetünkben.
Immunrendszerünk tartja meg szervezetünk integritását azzal, hogy felismeri és elkülöníti a sajátot az idegen szervezettől.