A kosár tartalma:

0Ft

Vastartalmú Humicin kapszula 60 db

  • (0)

Vas és természetes huminsav-fulvosav tartalmú étrendkiegészítő kapszula   A vas nélkülözhetetlen mikroelem szervezetünk számára, legnagyobb szerepe szervezetünkben az oxigénszállításban van. Ezt a vörösvértestekben egy hemoglobinnak nevezett fehérje központi alkotójaként, az izomszövetben a myoglobin alkotórészeként tölti be. Számos enzimnek is aktív központi része a vas ilyen pl. a kataláz, citokróm. A vas a B vitaminok metabolizmusához is…

Bővebben
Kiszerelés: 60 db

6 590 Ft

A szállítási díjak a Pénztárnál kerülnek kiszámolásra.

Vas és természetes huminsav-fulvosav tartalmú étrendkiegészítő kapszula

 

A vas nélkülözhetetlen mikroelem szervezetünk számára, legnagyobb szerepe szervezetünkben az oxigénszállításban van.

Ezt a vörösvértestekben egy hemoglobinnak nevezett fehérje központi alkotójaként, az izomszövetben a myoglobin alkotórészeként tölti be. Számos enzimnek is aktív központi része a vas ilyen pl. a kataláz, citokróm.

A vas a B vitaminok metabolizmusához is nélkülözhetetlen és vas nélkül elképzelhetetlen a normális növekedés vagy az immunrendszer és a sejtek energiatermelése is. Az állati eredetű táplálékok, elsősorban a vörös húsok, a máj, a tej tartalmaznak nagyobb mennyiségű vasat, hem – vasat, de a növényekben is bőségesen találunk vasforrást – ezeket nem hem vasnak nevezzük. A vas felszívódásához, hasznosulásához, C-vitamin, réz, cink, kobalt, mangán is szükségeltetik, de még így is csak nehezen és kis mértékben szívódik fel, gyakran találkozunk hiányállapotával. A természetes huminsav-fulvosav kelátképző tulajdonsága révén hozzájárul, hogy a vas jobban felszívódhasson és hasznosulhasson a szervezetben.

A vas szervezetünkben körforgásban van, a vörösvértestek élettartamának függvényében a felszabaduló vas a raktározódik, majd újra hasznosul.

 

Mennyi vasra van szükségünk?

Gyermekeknek 10 éves korig 8-10 mg, 10 év felett napi 12-15 mg a szükséglet, mely fokozódik várandóság idején 30 mg,  szoptatás idején 20 mg -ra is szükség lehet.

A nehézfizikai munkát végzők, a versenysportolók szintén több vasat igényelnek, ugyanúgy ahogy menstruáció idején a nők. Vegetariánus, vegán étrendet követők szintén gondoskodjanak a megfelelő vas és B12 vitamin pótlásáról.

 

Hiányállapotára kell gondolni, ha az alábbi panaszok, tünetek jelentkeznek: fáradékonyság, a tanulási problémák, koncentráció nehézség, növekedésbeli elmaradás, száraz haj és bőr, diffúz hajhullás, töredező, elvékonyodott köröm, jellegzetes a kanálköröm, és fogékonyság fertőzésekre.

 

A vas pótlásakor figyelembe kell venni, hogy bizonyos italok, ételek gátolják az amúgy is nehézkes vas felszívódását. Ilyenek a kávé, tea, a tojás foszforja és a búza fitátja.

 

Jó tudni, hogy az E vitamint és a kálciumot elkülönülten vegyük be a vaskészítménytől.

Néhány gyógyszer pl. savközömbösítő szerek szintén csökkentik a vasfelszívódását.

 

 

Fontos tudni, hogy a vasraktárak csak hónapokig tartó folyamatos vaspótlás mellett tudnak feltöltődni.

A túlzott vasbeviteltől azonban óvakodjunk, mert máj és ízületi problémákat, bronzos bőrszínt okozhat.
 
A termék hatása egyénenként eltérő lehet.
 

Összetétel:

 

Tápanyagok/hatóanyagok 2 kapszulában:

 

10 mg vas, 40 mg huminsav-fulvosav, kapszula (hydroxi-propilcellulóz), csomosodást gátló (magnézium-sztearát)

Adagolása: gyermekeknek 3 éves kortól, napi 1 kapszula, felnőtteknek napi 2×1 kapszula, kúraszerűen, legalább 3 hónapon át javasolt.

 

A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!

Fontos, hogy a kapszulát más ásványianyag-tartalmú készítményektől külön, 2 óra különbséggel, bő folyadékkal, gyümölcslével vagy tiszta vízzel fogyassza!

Kiszerelés

60 db

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vastartalmú Humicin kapszula 60 db” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük