2

A kosár tartalma:

0 Ft

FOODTEST 200+

 • (0)

A FOODTEST 200+ vizsgálat több mint 220 féle élelmiszerre vonatkozóan mutatja meg, hogy az Ön szervezete mely ételt vagy ételeket nem tolerál és mindezt pár csepp vérből.

Bővebben

69 900 Ft

A FOODTEST 200+ vizsgálat több mint 220 féle élelmiszerre vonatkozóan mutatja meg, hogy az Ön szervezete mely ételt vagy ételeket nem tolerál és mindezt pár csepp vérből.

A szállítási költségeket a fizetési oldal tartalmazza.

Ételintolerancia vizsgálat – Food 200+ test

Az ételintolerancia változatos tünetekkel jár, amely az étel elfogyasztását követően napokkal, hetekkel később alakul ki. Az ételintolerancia nem egyenlő az ételallergiával.

Ételallergia és ételintolerancia esetén az immunrendszer immunglobulinnak nevezett antitesteket termel az adott élelmiszer ellen. Attól függően, hogy ezek az immunglobulinok IgG vagy IgE típusúak, okoznak ételintoleranciát vagy ételallergiát. A kettő közötti legfontosabb különbségeket az alábbi táblázat mutatja:

Ételintolerancia (IgG)

Lassú kialakulás: órákkal-napokkal az étel elfogyasztása után

A reakció általában a leggyakrabban fogyasztott ételeknél fordul elő

Krónikus betegségek erősen kötődhetnek ételintoleranciához

A test bármely szervét vagy szövetét érintheti

Vizsgálat nélkül nehéz kimutatni

Ételallergia (IgE)

Gyors kialakulás: percekkel- órákkal az étel elfogyasztása után

A reakciók viszonylag ritkák

Akut reakció: általában gyors és heves lefolyású

Általában a légutakat, bőrt és emésztést érinti

Tünetei gyorsan megjelennek az allergén étel fogyasztását követően.

 

Az ételintolerancia számos tünet formájában jelentkezhet. Leggyakoribbak a tápcsatorna zavarai, mint hasmenés, székrekedés, haspuffadás, hasi görcsök, hasi fájdalom, bélgyulladás, de jelentkezhet központi idegrendszeri panaszok – például álmatlanság vagy krónikus fejfájás –, bőrproblémák – például ekcéma, pattanás, akné, koszmó –, de akár ízületi gyulladás vagy krónikus hörghurut is.

Az ételintoleranciának nincs ismert gyógymódja – a legfontosabb a problémát okozó élelmiszerek azonosítsa, majd azok kizárása étrendünkből. Az ételintoleranciát kiváltó élelmiszerek felmérésnek gyors és praktikus módja az ételintolerancia vizsgálat.

A legjelentősebb probléma, hogy számos szerv területén autoimmun folyamatokat indít el és egész életre szóló betegségeket indukál.

 

Bővebben

Sok, egészségesnek látszó embernek lehet ételintoleranciája, úgy, hogy az enyhe tüneteknek nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget. Az ételintolerancia azonban alattomosan a béltraktusban lokális gyulladást okoz, ami fokozza a bélfal áteresztőképességét. A gyulladt, áteresztő „lyukas” bélfalon a szervezet számára idegenként viselkedő ételek és kórokozók képesek átjutni a bélcsatorna túloldalára, ami az immunrendszer részéről válaszul autoimmun támadást vált ki. Leggyakrabban a gabonák gluténje, és/ vagy a tej kazeinje az intoleranciát kiváltó étel, melyek rendszeres fogyasztása krónikus gyulladást tart fent az arra genetikailag érzékeny egyénekben. Ha nem iktatja ki az egyén az étrendjéből az intoleráns ételt, akkor többszörös autoimmunbetegség és más krónikus betegségek alakulhatnak ki. Többszörös ételintolerancia mutatható ki súlyos depresszióban, szorongással járó betegségben vagy tipikusan Crohn betegségben. Azért fontos kideríteni hogy milyen ételt nem tolerál az egyén, mert célzott diétával az krónikus gyulladások és az autoimmun folyamat gyorsan visszafordítható.

 

FOODTEST 200+: ételintolerancia teszt fehérjechip alapú diagnosztikai rendszerrel

Az élelmiszer-specifikus IgG típusú ellenanyagok gyors kimutatásával az erős immunválaszt és kellemetlen tüneteket okozó élelmiszerek kizárhatók, illetve kiválthatók az étrendből, így az életminőség jelentősen javítható.

A laboratóriumunkban alkalmazott Foodprint 200+ fehérjechip alapú ételintolerancia mérés legfontosabb jellemzői:

 • Mindössze 5-10 uL vérminta szükséges (ujjbegyvér, teljes vér, plazma vagy szérum)
 • Egyetlen mintából egyszerre több, mint 220 élelmiszer-specifikus IgG meghatározása
 • Leletkiadás: 5 napon belül, elektronikus úton saját fejlesztésű FOODTEST Global programunkon keresztül, testreszabott formátumban
 • Előnyök az otthoni gyorstesztekhez képest:
  • nagyságrenddel több élelmiszer és élelmiszer-alapanyag érzékenység mutatható ki
  • kvantitatív (számszerűsített) eredmények
  • mérés, adatfeldolgozás és leletezés speciális szoftvercsomag segítségével
 • századi technológia az ételintolerancia-diagnosztika szolgálatában.
  A FoodPrint több mint 200-féle élelmiszer és fűszer ellen termelődött specifikus IgG jelenlétét képes kimutatni egyszerre.

 

A vizsgálat menete:

A mintavételi egység tartalmazza az ujjbegyből történő vérminta levételéhez szükséges eszközöket. Kb 8-10 csepp vérre van szükség.

A minta érzékeny a hőre, 25 fok feletti nappali hőmérsékletnél kizárólag a személyes laboratóriumba való bevitelt javasoljuk, mivel a minta sérülhet.

A laboratórium hétfőtől szerdáig fogadja a mintát, a hét többi napján nem áll módukban mintát fogadni.

A laboratórium biztosít helybeni vérvételi lehetőséget is, ehhez előzetes időpontegyeztetés szükséges.

 

Szakirodalom: https://foodtest.hu/szakirodalom/

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„FOODTEST 200+” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük