A kosár tartalma:

0Ft

EQ Pure Vegan Oil Premium orange (narancsos) Omega 3

  • (0)

Az EQ Pure Vegan olaj 100% -ban természetes, növényi eredetű omega-3 zsírsavakban gazdag olaj. Friss mikroalgából (Schizochytrium species) készül, melyet prémium minőségű, Krétáról származó, hidegen sajtolt olívaolajjal, antioxidánsok keverékével és természetes narancsízzel egészítenek ki. (rozmaring kivonat, E-vitamin, D2 vitamin)

Bővebben

26 694 Ft

Az EQ Pure Vegan olaj 100% -ban természetes, növényi eredetű omega-3 zsírsavakban gazdag olaj. Friss mikroalgából (Schizochytrium species) készül, melyet prémium minőségű, Krétáról származó, hidegen sajtolt olívaolajjal, antioxidánsok keverékével és természetes narancsízzel egészítenek ki. (rozmaring kivonat, E-vitamin, D2 vitamin)

A szállítási költségeket a fizetési oldal tartalmazza.

EQ Pure Vegan Oil- Tiszta vegán olaj, narancsos ízzel 300 ml

A gyártó oldalán további kedvezmények, kutatások elérhetőek.

www.eqology.com/hu/log-in/

EQ ID szám: 12532782

Az EQ Pure Vegan olaj 100% -ban természetes, növényi eredetű omega-3 zsírsavakban gazdag olaj. Friss mikroalgából (Schizochytrium species) készül, melyet prémium minőségű, Krétáról származó, hidegen sajtolt olívaolajjal, antioxidánsok keverékével és természetes narancsízzel egészítenek ki. (rozmaring kivonat, E-vitamin, D2 vitamin)

Bővebben:

A vegán étrendben kevés az egészséges többszörösen telítettlen zsír. Így a tisztán növényi táplálékot fogyasztóknak különös figyelmet kell fordítani az omega-3 zsírsavak bevitelére.

Ez a vegán olaj alternatívája az egészséges, tiszta halolajnak. Több tudományos kutatás bizonyítja, hogy a mikroalgán alapuló étrend kiválthatja a halfogyasztást. A klinikai vizsgálatokban a Schizochytrium sp.mikroalga gyulladáscsökkentő hatást is mutatott.

Az omeg-3 zsírsavak jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Alapjaiban határozzák meg egészségünket. Részt vesznek immunfolyamataink szabályozásában, a sejthártyák, élettani membránok és a szem, valamint az idegrendszer felépítésében. Érdemes naponta gondoskodni pótlásukról, mert szervezetünk nem képes ezeket a nélkülözhetetlen, azaz esszenciális zsírsavakat előállítani.

Kémia szerkezetük alapján telített zsírokat, egyszeresen telítettlen omega-9 továbbá többszörösen telítettlen omega-3, omega-6 zsírsavakat különböztetünk meg.

A többszörösen telítettlen omega-3 és omega-6 zsírsavak szerkezete:

A telítettlen zsírsavak élettani szerepe:

Az omega-3 zsírsavak építőelemei minden sejthártyának, meghatározzák azok áteresztőképességét, rugalmasságát. Fehérjékkel alkotott bonyolult molekuláik alapvetően szükségesek az idegrendszer, a szem ideghártyájának egészséges fejlődéséhez, működéséhez Az omega3 zsírsavak biztosítják a vörösvértestek rugalmasságát, a megfelelő keringést a hajszálerek területén és az érbelhártya egészséges működését. Jótékony hatásúak a szív- és érrendszerre, az agyra, a látásra, az immunrendszerre és az izmokra.

Az omega-6 zsírsavak az eikozanoidoknak nevezett, hormonszerű anyagoknak az előfutárai. Belőlük képződnek a prosztglandinok, prosztaciklinek, tromboxán, leukotriének, amelyek felelősek a gyulladás szöveti mechanizmusáért. Ha folyamatosan, nagy mennyiségben vannak jelen a szervezetben, krónikus gyulladás alakul ki. Megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav jelenléte képes megfékezni, helyes mederbe terelni a krónikus gyulladást, amely minden civilizációs megbetegedés közös forrása!

Az Omega-9 zsírsavak hozzájárulnak az erek és a szív egészségének megőrzéséhez, valamint segítenek a szervezet vércukorszintjének szabályozásában.

Mi az omega-3 index és mi a jelentősége?

A vörösvértestek membránjában a DHA és EPA omega-3 zsírsavak %-os aránya az összes zsírsavakhoz képest. Az egészséges omega-3 index minimum 8%. Minél magasabb az omega-3 index, annál nagyobb a védettség egy hirtelen szív-érrendszeri katasztrófával szemben.

A Mayo Clinic Proceeding (egy elismert orvosi folyóirat) 2017. januári számában jelent meg annak a 34 vizsgálatnak a metaanalízise, amely megerősítette az omega-3 rendszeres fogyasztásának szívérrendszeri betegségekre gyakorolt jótékony hatásait. Ezekbe a vizsgálatokba, melyek ismételt elemzései a korábban végzett vizsgálatoknak közel 900 ezer személy bevonásával történtek.

Azoknál a személyeknél, akik rendszeresen fogyasztottak omega3 zsírokat (DHA-t, EPA-t), 6-18 %-al csökkent a koszorúér betegséggel összefüggő halálos és nem halálos események előfordulása.

A legmarkánsabb összefüggést a hirtelen szívhalálozással kapcsolatosan találták a kutatók. 47%-al csökkent a hirtelen szív eredetű halálozási arány azok között, akik rendszeresen fogyasztottak DHA, EPA zsírsavakat.

Az omega-6/omega-3 arány meghatározásával a krónikus gyulladásról, sejtkárosodás mértékéről nyerhetünk információt.

Napjainkban akaratlanul is sokkal több omega-6 zsírsav jut be a szervezetünkbe, mint amire szükségünk volna. Testünkben 1:1 arányú omega-6 és omega-3 zsírsavszint lenne kívánatos. Hazánkban átlagosan 40-60:1 érték a jellemző, de nem ritka a 80:1 vagy 100:1 érték sem. Köszönhető ez a nagyüzemi állattartás omega-6-ban gazdag, szója alapú takarmányozásának, továbbá a feldolgozott élelmiszerek nagy arányú fogyasztásának és a gyorséttermi étkezésnek. Azok az országok, pl. Izland, Japán, ahol magas az omega-3 fogyasztás az emberek tovább élnek és alacsonyabb a szívér rendszeri betegségek, vagy a rák és más krónikus betegségek előfordulása. Nem elég tehát pusztán visszaszorítani az omega-6 fogyasztást, gondoskodni kell az optimális mennyiségű omega-3 bevitelről is.

Mennyi omega3 zsírsavat fogyasszunk?

Egészségmegőrzésre napi 2000 milligramm ajánlott. Szív és érrendszeri, ízületi problémák, veseműködési zavarok esetén nagyobb mennyiség szükséges.

Az omega-3 pótlására tengeri halak, rákok, olajos magvak, algák fogyasztása javasolt. Sokan azonban idegenkednek fogyasztásuktól, mert vagy nem szeretik a halat, vagy tartanak a szennyeződésektől, melyeket a halak életük során begyűjtenek. Az omega-3 készítményekkel kapcsolatban is jogos elvárás az előállításra vonatkozó minőségi tanúsítványok megléte, az alacsony TOTOX érték, ami az oxidált, avas zsírok, toxikus anyagok szintjét fejezi ki.

,,Az alacsony oxidációs értékű omega3 fogyasztásnak van a legkedvezőbb hatása egészségünkre.” – ez áll a norvég hatóság álltalt folytatott vizsgálatokról szóló jelentésben (2011. Rubin riport)

Az omega3 zsírsavak jelentősége, hatása egészségünkre:

! Hozzájárulnak a normál szívműködéshez

! Fenntartják az egészséges agyműködését, mentális funkciókat. (250 mg DHA)

! Hozzájárulnak a magzatok és a gyermekek egészséges szem és idegrendszeri fejlődéséhez. (Nőknek 450 mg DHA és 250 mg EPA a várandóság, anyatejes táplálás idején)

! Hozzájárulnak a szem egészségének megtartásához, a normális látáshoz, csecsemőknél az egészséges szem fejlődéséhez. (100 mg /nap)

! Hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez.

! Hozzájárnak a vérben a normál triglicerid szint és a normál vérnyomás fenntartásában. (4-5 gramm/nap)

! Támogatják a normális izomműködést.

A D2 vitamin fenntartja az egészséges izom és immunrendszer működését.

Hozzájárul a kalcium és foszfor felszívódásához, a vér kalcium szintjének szabályozásához. Szükséges az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához.

Miért az EQOLOGY vegán olajat ajánljuk?

  • Mert a mikroalga nem tartalmaz szennyező anyagokat. Tenyésztése tisztított vízben, ellenőrzött körülmények között történik.
  • Kiegyensúlyozott olaj a szervezet omega-3 és omega-6 zsírsav arányának kiegyensúlyozására.
  • 100 %-ban természetes, nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot.
  • A terméket a GMP eljárás szerint állítják elő.
  • V-label licensz garantálja a vegánok számára az átlátható minőséget.
  • Az extraszűz olívaolaj nyomon követehető, Krétán, ahol kinyerésre került. Az olajbogyókat a betakarítás után azonnal feldolgozzák, így garantálva az olaj frissességét.
  • Ízletes, friss narancs ízesítéssel készül.

Adagolás: 0,15 ml/ testsúlykg/ nap 

A legjobberedmény érdekében az első két hónapban javasoljuk a duplamennyiség fogyasztását. Legalább hat hónap fogyasztás szükséges az egészséges zsírsavegyensúly kialakulásához, de ebben egyéni különbségek lehetnek.

Kérjük tekintse meg az EQOLOGY vállalat csomagkedvezményeit, egyéb ajánlatait, ajándék termék, omega3 zsírsav szint mérés megszerzésének lehetőségét, látogasson el a cég hivatalos honlapjára. Kérje segítségünket a regisztrációban!

Regisztráció, vásárlás a belépés menüből indítható új vásárlóként.

www.eqology.com/hu/log-in/

EQ ID szám: 12532782

Összetevők:

Hidegen sajtolt, extraszűz olívaolaj, DHA-ban és EPA-ban gazdag mikroalgából

(Schizochytrium sp.) származó olaj, narancs aroma, antioxidánsok: rozmaring kivonat,

E-vitamin (tokoferol), D2 vitamin (ergokalciferol)

10 ml15ml
Zsírok (gramm)9,213,8
  telített (mg)16002400
 egyszeresen telítettlen(mg)50007500
  omega-9 (mg)44006600
többszörösen telítettlen(mg)22003300
  omega-3 (mg)15002250
  EPA (mg)425638
  DHA (mg)8501275
Polifenolok
D2 vitamin (mcg)*8,512,75

*10mcg (mikrogramm) = 400NE D2 Vitamin

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„EQ Pure Vegan Oil Premium orange (narancsos) Omega 3” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük