2

A kosár tartalma:

0 Ft

Béky K2 – D3 vitamin tartalmú folyékony liposzómás étrend-kiegészítő

  • (0)

A D- és K-vitaminok több létfontosságú folyamat nélkülözhetetlen katalizátorai, koenzimjei – illetve a D-vitamin hormonszerű hatással is bír.

Bővebben
Kiszerelés: 300 ml

12 990 Ft

A D- és K-vitaminok több létfontosságú folyamat nélkülözhetetlen katalizátorai, koenzimjei – illetve a D-vitamin hormonszerű hatással is bír.

A szállítási költségeket a fizetési oldal tartalmazza.

Sokan gondolják úgy, hogy a kalcium pezsgőtabletta sok gondot megold. Jót tesz a szervezetünknek és garantálja azt, hogy hosszú évekig ne legyen problémánk a csontozatunkkal. Az igazság azonban az, hogy a kalcium pótlása K2-vitamin bevitele nélkül nem csak hatástalan, de még egészségkárosító hatással is rendelkezhet.

Miért fontos a K2 vitamin szervezetünk számára?

A K2-vitamin a zsírban oldódó K-vitamin család tagja. A figyelem középpontjába elsősorban a csontképző folyamatokban játszott szerepe miatt került. A K2-vitamin szerepe a szervezetben, hogy olyan fehérjéket aktivál, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium a megfelelő helyekre épüljön be, mint a csontok, a fogak, és ne a lágyszövetekbe, a vesékbe vagy a szívbillentyűk, erek falába. Több tanulmány igazolja, hogy kalciumfogyasztás növeli az olyan betegségek előfordulási esélyét, mint a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás, különösen egyidejű K2 vitaminhiány esetén. Ez azt jelenti, hogy a K2-vitamin nélkül pótolt kalcium kifejezetten káros a szervezetre.
Ha a D3- és K2-vitamin bevitelünk megfelelő, akkor azonban az egészségesnek tartott kalciumfogyasztás töredéke mellett is több kalciumhoz jut a testünk, ugyanis sokkal jobban hasznosítjuk azt a mennyiséget, melyet szervezetünkbe juttatunk.
A legtöbb kutatás eddig a csontritkulásra és a szív- és érrendszeri betegségekre koncentrált, de akadnak tanulmányok, melyekből jól látható, hogy a szervezet K-vitamin szintje megemelésének, és optimális mennyiségű K1-, K2-vitamin bevitelnek jelentős szerepe lehet egyes daganatos betegségek, a cukorbetegség és az Alzheimer- kór megelőzésében és kezelésében is.
A K2-vitamin élelmiszereinkben azonban ritkán fordul elő. Leginkább állati belsőségekben, hosszan érlelt sajtokban található meg, de nagyon kis mennyiségben. A Japánban közkedvelt fermentált szójababból készült étel, a natto a leggazdagabb forrása a K2-vitaminnak. Szervezetünk ezért nem jut természetes forrásból K2-vitaminhoz, gondoskodnunk kell tehát megfelelő beviteléről, olyan táplálékkiegészítő formájában, mely garantálja az elfogyasztott kalcium megfelelő minőségű hasznosulását.

Mi is pontosan az all-transz MK-7 és miért fontos?

A K2-vitamin (menakinon) több hasonló kémiai szerkezetű vegyületet foglal magába, a molekulák egy gyűrűsrészből és egy hozzá kapcsolódó oldalláncból tevődnek össze. Az oldallánc hosszúsága alapján rövid láncú (MK-4) és hosszú láncú menakinonokat (MK- 7, MK-8, MK-9) különböztetünk meg. Ezeknek van szintetikus (cisz-) és természetes (transz-) változata. Csak az all- transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája se nem természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni a K2 receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől.
A megfelelő hatás érdekében tehát olyan MK-7 típusú K2-vitamin fogyasztása javasolt, amely legalább 95-98%-ban transz molekulaszerkezetű MK-7-et tartalmaz. Sejtjeink MK-7: mi az az all-transz K2 vitamin, és miért kiemelten fontos a szervezetünk számára? Sokan gondolják úgy, hogy a kalcium pezsgőtabletta sok gondot megold. Jót tesz a szervezetünknek és garantálja azt, hogy hosszú évekig ne legyen problémánk a csontozatunkkal. Az igazság azonban az, hogy a kalcium pótlása K2-vitamin bevitele nélkül nem csak hatástalan, de még egészségkárosító hatással is rendelkezhet. receptorain ugyanis csak a megfelelő térszerkezetűt molekulák képesek a kedvező hatást kiváltani.
Az ilyen típusú K2-vitamint nevezzük alltransz MK-7-nek, ami magyarul annyit tesz, hogy “az összes transz”.

Nagyobb hatékonyság, mint valaha: áttörés az all-transz K2 MK-7 terén

Nemrég jelent meg a piacon egy olyan alapanyag, mely a világon a legjobb cisz/ transz-aránnyal (1% alatti cisz, 99% feletti transz) rendelkezik. Ezt az alapanyagot különleges táptalajon fermentált szójababból állítják elő és egy neves japán tradicionális natto-gyártó által biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Az így keletkezett ~100% transz-tartalmú, fermentált növényi masszából nyerik ki a világ legmagasabb transz- és legalacsonyabb cisz- tartalmú K2 MK-7-jét, ami teljesen vegyszer- és allergénmentes is egyben.

Kinek javasolt a Béky Liposzómás D-vitamin étrendkiegészítő fogyasztása?

  • Felmérések szerint elsősorban a serdülők és 60 év felettiek vitaminpótlására ajánlott, de minden további alábbi esetben:
  • D-vitamin hiányos étrend és életmód esetén D vitamin pótlására (tejtermék szegény étrend, napfényhiányos életmód). Különösen serdülők és időskorúak részére.
  • Csontosodási zavarok megelőzésére, időskori csontritkulás megelőzésére akár fiatal felnőttek részére.
  • Csontritkulás és egyéb csontosodási zavar előrehaladásának lassítására.
    Csonttörésből való felépülés időszakában.
  • Krónikus betegek étrendjének kiegészítésére.
  • Rosszindulatú megbetegedésben szenvedők étrendjének kiegészítésére a kezelés előkészítésére, illetve felépülési szakaszban.
  • Immunhiányos állapotokban.

Tárolás

Eredeti lezárt flakonban sötét helyen, napfénytől és sugárzó hőtől védetten egy évig tárolható. Lejárati idő a címkén feltüntetve. Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tartani, és 3 hónapon belül el kell fogyasztani.

Tárolás során az alján üledék képződhet, ami a készítmény minőségét nem befolyásolja. Első kinyitáskor a flakon szisszenhet. Ennek elejét lehet venni, ha felnyitást megelőzően 1-2 órányi időre hűtőszekrénybe helyezik.

ADAGOLÁS

A Béky Liposzómás D-vitamin készítmény kiemelkedő biohasznosulási tulajdonságainak hála, naponta egyetlen teáskanálnyi-, ezen létfontosságú vitaminok teljes körű pótlását biztosítja. A napi adag 2.0000 NE D3 vitamint tartalmaz, liposzómális formában!

ÖSSZETEVŐK
D3 vitamin (Kolekalciferol), K2 vitamin (Menakinon-7), A-vitamin (Retinil-acetát), E-vitamin (DL-alfa-tokoferol), tisztított ivóvíz; emulgeáló szer: szójalecitin, Poliszorbát 80; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav-anhidrát; aroma: ananász aroma; tartósítószer: kálium-szorbát; édesítőszer: szukralóz

FELHÍVÁS

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Kiszerelés

300 ml

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Béky K2 – D3 vitamin tartalmú folyékony liposzómás étrend-kiegészítő” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük